Download
  • pondělí 6. května 2019
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

Dvě vozidla DAF CF Electric pro společnost Rhenus Logistics v Německu

Společnost DAF Trucks dodala dvě nákladní vozidla s plně elektrickým pohonem společnosti Contargo v Německu. Contargo je 100% dceřiná společnost mezinárodní skupiny Rhenus. Elektrická vozidla DAF CF Electric s technologií E-Power společnosti VDL jsou využívána k přepravě kontejnerů mezi terminály v oblasti dolního toku Rýna v Německu. Dvě nákladní vozidla dodaná společnosti Contargo představují první DAF CF Electric provozované v Německu a 6., resp. 7. vozidlo zařazené do rozsáhlých zkoušek v reálném provozu.

 
DAF CF Electric for Rhenus
Společnost DAF Trucks dodala dvě nákladní vozidla CF na plně elektrický pohon společnosti Contargo ze skupiny Rhenus působící v Německu.
 

Richard Zink, ředitel marketingu a prodeje a člen představenstva společnosti DAF Trucks, předal klíčky od vozidel CF Electric Michaelu Viefersovi, členu představenstva Rhenus Group. Tato logistická společnost s globální působností se specializuje na smluvní, dopravní a přístavní logistiku. Její obrat činí 4,8 miliardy eur, je zastoupena ve více než 610 lokalitách po celém světě a má 29 000 zaměstnanců. Obě vozidla DAF CF Electric rozšíří vozový park společnosti Contargo, která zajišťuje kontejnerovou přepravu pro pozemní, leteckou a lodní dopravu. Contargo je 100% dceřiná společnost skupiny Rhenus a každoročně odbaví 2 miliony kontejnerů.

Elektrická nákladní vozidla pro městské oblasti

„Je zřejmě, že doprava stojí na počátku zásadní transformace,“ říká Richard Zink. „Mottem společnosti Contargo je Zvolte lepší cestu a mě velmi těší, že prostřednictvím dvou vozidel DAF CF Electric můžeme k naplňování tohoto cíle přispět a pomoci společnosti Contargo na cestě k dalším úspěchům. Právě tato vozidla jsou ‚tou lepší cestou‘, neboť elektrická nákladní vozidla se v budoucnosti stanou normou v dalších a dalších městských oblastech po celé Evropě.“
Zink dodává: „Je nám opravu velkým potěšením, že můžeme získávat nové zkušenosti s elektrickými nákladními vozidly ve spolupráci s renomovanými společnostmi, jako je právě Rhenus. Získaná data z praktického provozu se promítnou do specifikací sériových modelů, které tak ideálně naplní požadavky trhu.“

„Důležitý krok ke snížení oxidů uhlíku“

„Jsme hrdi na skutečnost, že patříme mezi první provozovatele těchto revolučních vozidel DAF,“ uvádí Jürgen Albersmann, ředitel společnosti Contargo. „Jedním z našich cílů je zcela eliminovat emise uhlíku do roku 2050. A tato nákladní vozidla představují významný krok na cestě ke splnění tohoto ambiciózního cíle.“

Lokální rozvoz kontejnerů

DAF CF Electric budou mít svou základnu v Duisburgu a budou v rámci konvenčního vozového parku Contargo využívána k lokálnímu rozvozu kontejnerů. Starat se o ně bude společnost Rhenus Trucking, poskytující služby firmě Contargo.

Základní údaje o DAF CF Electric

DAF CF Electric je tahač 4x2, využívající plně elektrický pohon. Je určen k silniční přepravě nákladu o celkové hmotnosti až 37 tun v městských oblastech. Tam jsou často využívány jedno- či dvounápravové návěsy. CF Electric vychází z modelu DAF CF, jenž získal ocenění „International Truck of the Year 2018“, a využívá plně elektrický pohon s využitím technologie VDL E-Power. Srdce jeho pohonné soustavy představuje elektromotor o výkonu 210 kW, napájený lithiumiontovými akumulátory o celkové kapacitě 170 kWh. Dojezd vozidla CF Electric činí dle hmotnosti nákladu až 100 kilometrů, je tedy vhodné pro bezemisní velkoobjemovou dopravu v městských oblastech. Akumulátory umožňují rychlé dobití během 30 minut, nabití na plnou kapacitu pak trvá pouze hodinu a půl.

 

DAF CF Electric – technické specifikace

Hmotnost vozidla                                              9 700 kg
Elektromotor                                                    210 kW
Točivý moment                                                 2 000 Nm
Kapacita akumulátorů                                       170 kWh
Dojezd plně nabitého vozidla                             až 100 km
Rychlodobíjení akumulátorů                              30 minut
Plné nabití                                                      1,5 hodiny

 

 
 
 
 

Kontaktní údaje pro tisk: 

Rutger Kerstiens
Corporate Communications Department

Tel.: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com