Download
  • pátek 13. prosince 2019
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

Systém DAF City Turn Assist zvyšuje bezpečnost silničního provozu ve městě

Možnost z výroby je nyní k dispozici pro objednání

Pro zvýšení bezpečnosti zranitelných účastníků silničního provozu při distribuci ve městech a městech společnost DAF Trucks představuje systém DAF City Turn Assist na jednotkách tahačů 4x2 FT a 6x2 FTP jako možnost z výroby. Tento monitor mrtvého úhlu je nyní k dispozici pro objednání. Systém DAF City Turn Assist je rovněž nabízen jako poprodejní možnost.

 
01_DAF_City_Turn_Assist
DAF Trucks představuje systém pro zvýšení bezpečnosti zranitelných účastníků silničního provozu při distribuci ve městech a městech DAF City Turn Assist jako možnost z výroby pro tahače 4x2 a 6x2.
 

DAF City Turn Assist je bezpečnostní funkce, která upozorňuje řidiče pomocí vizuálních a zvukových upozornění, pokud jsou v mrtvém úhlu na straně řidiče jiní účastníci silničního provozu – od chodců a kol po automobily a motocykly. Monitorovací systém nejen varuje při nižších rychlostech během jízdy v městském provozu, ale také detekuje další účastníky silničního provozu v sousedním pruhu při přejíždění z pruhu do pruhu nebo při připojování do pruhu při vyšší rychlostí.

DAF City Turn Assist využívá radarovou technologii pro zajištění optimální detekce objektů i v podmínkách špatné viditelnosti. Na straně spolujezdce, na zadním blatníku nebo blízko něj, je nainstalována jedna radarová jednotka s krátkým dosahem. Její odolné provedení je vyvinuto tak, aby fungovalo v těch nejnáročnějších podmínkách.

Výstrahy se zobrazují prostřednictvím strategicky umístěného displeje LED, který je umístěn na sloupku A na straně spolujezdce, blízko bočního zrcátka. Je-li aktivován pravý ukazatel směru, mohou být také vydávána zvuková upozornění. DAF City Turn Assist z výroby umožňuje instalaci kompletního systému (radarová jednotka, displej a kabelové svazky).

DAF City Turn Assist je nabízen jako volitelné vybavení u jednotek tahačů s levostranným řízením Euro 6 4x2 FT a 6x2 FTP s motory MX-11 a MX-13 a také u elektrických vozidel CF. Pro modely CF a XF s pravostranným řízením již společnost DAF nabízí volitelné kamerové a senzorové systémy navržené pro ochranu zranitelných účastníků silničního provozu, aby splnila požadavky trhu a legislativy ve Velké Británii a Irsku.

 

Kontakty pro tisk

Jste novinář či novinářka? Kontaktujte nás a získejte další informace o společnosti, našich produktech a službách nebo o jakémkoli dalším tématu.

Rutger Kerstiens
Corporate Communications Department

Tel.: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com